Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas miljardieris, ieguldījumu kompānijas ONEXIM īpašnieks apliecinājis gatavību uzņemties Krievijas parlamentā nepārstāvētās opozīcijas partijas "Taisnā lieta" (Pravoje delo) vadību, informē raidorganizācija BBC.

"Apliecinu, ka šī informācija ir patiesa," pirmdien žurnālistiem sacīja uzņēmējs. Iepriekš BBC šīs ziņas apstiprināja arī partijas līdzpriekšsēdētājs Leonīds Gozmans. "Mums bija ļoti ilgas un ļoti intensīvas sarunas par politiskā spēles laukuma pārstrukturēšanu. Es ceru, ka tās ir tuvu noslēgumam," sacīja Gozmans. "Mūsu uzdevums ir atņemt [premjera Valdimira Putina partijai "Vienotā Krievija" (Edinaja Rossija)] varas monopolu," sacīja politiķis.

"Taisnā lieta" jau vairākus mēnešus meklē jaunu līderi, cerot, ka pazīstams cilvēks partijas vadībā palīdzēs tai sasniegt labus rezultātus decembrī gaidāmajās parlamenta vēlēšanās. Pašlaik šis politiskais spēks Krievijas parlamentā nav pārstāvēts.

Kā iespējamie partijas vadītāja amata kandidāti minēti pirmais vicepremjers Igors Šuvalovs, finanšu ministrs Aleksejs Kudrins un Krievijas prezidenta padomnieks Arkādijs Dvorkovičs. Tomēr aprīlī partijas federālās politiskās padomes loceklis Boriss Nadeždins paziņoja, ka ministri vairs netiek vērtēti kā iespējamie kandidāti un partija sākusi sarunas ar "citiem pazīstamiem un ietekmīgiem" cilvēkiem.

Intervijā BBC Krievijas dienestam Gozmans pirmdien norādīja, ka Krievijas politiskajā sistēmā nepieciešamas pārmaiņas. "Krievijas elite šodien ir atkarīga no partijas "Vienota Krievija"," sacīja politiķis. "Tas nozīmē, ka cilvēks augstā amatā valstī vai biznesā ir vai nu "Vienotas Krievijas" biedrs vai arī atbalstītājs. Pašlaik situācija ir tāda. Politiskā konkurence valstī neeksistē un nevar eksistēt," atzinis Gozmans.

Prohorovs ir viens no trim bagātākajiem Krieviajs uzņēmējiem. Žurnāls "Forbes" aplēsis, ka viņa īpašumu vērtība ir 18 miljardi ASV dolāru (9 miljardi latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!