Internetā ievietotais videoieraksts, kurā bija redzami krievu neonacisti, kas noslepkavo divus cilvēkus, ir falsifikācija, sestdien, atsaucoties uz avotiem milicijā, ziņo laikraksts "Rossijskaja Gazeta".
Atsaucoties uz Adigejas autonomās republikas augsta ranga milicijas amatpersonu, laikraksts vēsta, ka Iekšlietu ministrijas eksperti videoierakstu atzinušas par neīstu.

Kā jau ziņots, ieraksts augustā bija ievietots vairākās interneta mājaslapās un tajā redzams, ka vienam no upuriem tiek nocirsta galva, bet otrs tiek nošauts.

Paskaidrojumos pie videoieraksta bija apgalvots, ka viens no upuriem ir Dagestānas iedzīvotājs, bet otrs ir ieradies no Tadžikistānas.

Par šķietamo slepkavību atbildību uzņēmās grupējums, kas sevi dēvēja par Krievzemes Nacionālsociālistu partiju (NSPR).

Abiem videoierakstā redzamajiem upuriem rokas un kājas bija sasietas, un bija dzirdams, kā viņi saka: "Mūs arestēja Krievijas nacionālsociālisti."

Pirms abu šķietamās nogalināšanas videoierakstā bija redzami arī divi vīrieši, kas tērpti maskās un maskēšanās tērpos un paceļ rokas nacistu sveicienā un izsauc saukli: "Slava Krievzemei!"

Rasistu uzbrukumi Krievijā ir izplatīta parādība. Pēdējā gada laikā notikuši 539 rasistu uzbrukumi, kas 54 gadījumos beigušies ar upuru nāvi, ziņo sabiedriskā organizācija "Sova", kas analizē rasistu vardarbību Krievijā. Salīdzinot ar 2005. gadu, rasistu uzbrukumu skaits ir palielinājies par 17%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!