Foto: AFI
Krievijas vēstnieks NATO Dmitrijs Rogozins izdevis Lietuvā grāmatu par savu dzimtu un atzinis, ka tai ir senas saites ar Lietuvas lielkņazisti, informe'"Delfi.lt"

Rogozins nereti izcēlies ar asiem un pat aizskarošiem komentāriem par Baltijas valstīm un konkrēti Lietuvu gan NATO kontekstā, gan apspriežot šo valstu un Krievijas attiecības.

Taču tagad viņš izpilda diplomātisku reveransu. Lietuvā viņa grāmata "Barons Žoltoks" iznākusi ātrāk nekā tās eksemplārs Krievijā.

Grāmatas prezentācijā Rogozins uzsvēris krievu un lietuviešu izsenās saites un to, ka abas tautas "ir no viena pasaules un tām ir kopīgas asinis".

Tagad krievu valstvīrs vēlas sekmēt filmas uzņemšanu par 15. gadsimtā sākumā notikušo Grīnvaldes jeb Žalgiris kauju, kurā apvienotais poļu un lietuviešu karaspēks sakāva Vācu bruņienieku ordeni. Pret vāciešiem karojis arī Rogozina sencis.

Rogozina pēkšņā labvēlība sakrīt ar Lietuvas prezidentūru EDSO un ārlietu ministra Audroņa Ažubaļa vizīti Maskavā.

Lietuvas ārlietu ministrijas pārstāvji un ietekmīgi politiķi, kas kuplā skaitā apmeklējuši Rogozina rīkoto pasākumu, nodēvējuši to par jauna veida "tautas diplomātijas" aizsākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!