Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijas prezidents Dimtrijs Medvedevs ceturtdien parakstījis rīkojumu par vicepremjera Sergeja Ivanova kļūšanu par Kremļa administrācijas vadītāju, medijus informēja prezidenta preses sekretāre Natālija Timakova, savukārt Krievijas ziņu aģentūras vēsta, ka viņš šo amatu varētu saglabāt arī pēc prezidenta vēlēšanām 2012.gada martā.

Ivanovam stājoties par Krievijas Domes jaunā sasaukuma spīkeru kļuvušā Sergeja Nariškina atstātajā amatā, viņš atbrīvots no vicepremjera amata, kurā strādāja kopš 2008.gada, vēsta raidsabiedrība BBC.

Līdz tam Ivanovs septiņus gadus vadīja Krievijas Aizsardzības ministriju un līdz pat 2007.gada beigām līdz ar Medvedevu tika uzskatīts par iespējamo Putina "mantinieku" prezidenta amatā.

Kremlī netiek izslēgts, ka Ivanovs savu jauno amatu saglabās arī pēc pavasarī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, kurās uz atgriešanos valsts galvas amatā pretendē arī Putins. Par to Krievijas ziņu aģentūrām ziņojis kāds anonīms avots Kremlī.

"Sergejs Borisovičs ir pieredzējis politiķis un administrators, kurš prezidenta ieskatā spēs efektīvi organizēt administrācijas darbu, lai realizētu mērķus, ko prezidents nosaucis vēstījumā Federācijas Padomei," aģentūras citē sarunu biedru.

Avots Kremlī arī norādījis, ka Ivanova uzdevums būs "nodrošināt precīzu prezidenta administrācijas darbu periodā līdz prezidenta vēlēšanām un uzreiz pēc tām." Uz jautājumu, vai Ivanovs šajā amatā paliks pēc jaunā prezidenta inaugurācijas, tika atbildēts: "Tas nav izslēgts."

Vairāki politologi un politiķi šo soli vērtē kā Putina mēģinājumu jau tagad veidot savas gaidāmās prezidentūras komandu, piesaistot tai savu uzticības personu, kura varētu darboties arī kā "krīzes menedžeris" politisko protestu gaisotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!