Krievijas mediju magnāts Vladimirs Gusinskis kopā ar advokātiem ceturtdien, 3.maijā atkal izsaukts uz nopratināšanu Krievijas Ģenerālprokuratūrā, kur viņam paredzēts izvirzīt jaunas apsūdzības naudas atmazgāšanā.
Šī ir jau trešā reize, kad Ģenerālprokuratūra izsauc uz nopratināšanu holdinga "Media-MOST" vadītāju Gusinski, kurš, pēc dažādām ziņām, šobrīd atrodas Izraēlā.

Pavēste par ierašanos Ģenerālprokuratūrā 27.aprīlī tika nodota Gusinska advokātiem Jurijam Bagrajevam un Mihailam Burmistrovam, kuri bija ieradušies prokuratūras izmeklēšanas pārvaldē, lai iepazītos ar Gusinska lietu. Tā viņiem neļāva iepazīties ar materiāliem, advokāti paziņoja, ka Ģenerālprokuratūra pārkāpj Gusinska tiesības uz aizstāvību.

Tikmēr Ģenerālprokuratūras Informācijas un sabiedrisko attiecību pārvaldes priekšniece Natālija Višņakova paskaidroja, ka Krievijas likumdošana neparedz iespēju nodot advokātiem lēmumu par apsūdzības izvirzīšanu viņu klientam, ja klients nav ieradies personīgi.

Viņa uzsvēra, ka ar neierašanos prokuratūrā Gusinskis pats sev atņem tiesības uz aizstāvību, jo izmeklētājiem nav iespēju uzklausīt viņa argumentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!