Krievijas rokmūziķis, dziedātājs un komponists Gariks Sukačovs intervijā Krievijas telekanālam TV-6 ir paudis viedokli, ka triju nacionālboļševiku notiesāšana Rīgas tiesā ir izdevīga pirmām kārtām nacionālboļševiku partijas vadībai.
Sukačovs ceturtdien TV-6 raidījumā "Nedēļas skandāli" nosauca ļimonoviešu vadības pozīciju par provokāciju. "Viņiem vajadzīgs upuris. Par šiem trim puišiem viņiem pašiem nav nekādas daļas," sacīja rokmūziķis.

Viņš pauda uzskatu, ka partijas vadība upurēs trīs partijas biedrus, lai atraisītu sev rokas "un iegūtu rīcības brīvību visam pārējam".

Nacionālboļševiku partijas Maskavas organizācijas vadītājs Anatolijs Tišins tajā pašā TV-6 programmā paziņoja: "Ja kādu no mūsējiem Rīgā notiesās, tad es nespēšu kontrolēt visus astoņus tūkstošus mūsu partijas biedru. Es nespēšu galvot par katru."

Komentējot šo paziņojumu, Sukačovs uzsvēra, ka "tieši tas ir viņu galvenais mērķis". "Ar šiem trim puišiem viņi iegūs vēl astoņus tūkstošus, pēc tam vēl astoņus tūkstošus, līdz nāks pie varas," skaidroja Sukačovs.

Trīs nacionālboļševiki Krievijas pilsoņi Sergejs Solovejs, Maksims Žurkins un Dmitrijs Gafarovs tiek tiesāti Rīgā par Pēterbaznīcas skatu laukuma ieņemšanu.

Šie trīs ļimonovieši 17.novembrī izkāra pie Pēterbaznīcas nacionālboļševiku simboliku un draudēja uzspridzināt dievnamu, ja netiks atbrīvots genocīdā apsūdzētais čekists Mihails Farbtuhs. Aizturēšanas brīdī pie viņiem atrasts granātas makets.

Runājot par Farbtuhu, Sukačovs ierosināja Latvijai izraidīt visus tās apsūdzētos bijušos čekistus uz Krieviju, šādi atrisinot visas ar viņiem saistītās problēmas. "Vienīgi žēl, ka Krievija to negrib," piebilda dziedātājs.

Programmu "Nedēļas skandāli" veido Borisam Berezovskim piederošā telekanāla TV-6 kolektīvs, kas nav saistīts ar teležurnālistiem, kuri pārnāca uz TV-6 no NTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!