Starptautiskais terorists "numur viens" Osama bin Ladens, kuru ASV tur aizdomās par pagājušajā nedēļā Ņujorkā un Vašingtonā izdarīto terora aktu organizēšanu, atrodas Afganistānā un nekur no turienes netaisās doties. Par to aģentūrai ITAR-TASS paziņoja Krievijas specdienesta augsta ranga eksperts, komentējot ziņas, ka bin Ladens jau ir pametis Afganistānu un atrodas citās valstīs.
Pēc eksperta teiktā, terorists ar savu lielo arābu algotņu apsardzi diezin vai varētu nepamanīts pamest valsti. Bez tam viņš lieliski saprot, ka patreizējā situācijā neviena valsts viņam nedos patvērumu. Ja viņš slepeni pārceltos uz citu valsti, vairākas reizes pieaugtu risks, ka viņu varētu atklāt amerikāņi, kuri par bin Ladenu ir izsludinājuši lielu atlīdzību. Tāpēc eksperts liecības par to, ka bin Ladens esot parādījies Indonēzijā, Čečenijā, Turkmenistānā vai Filipīnās, nosauca par "uzpūstām žurnālistu sensācijām vai islama kustības "Taliban" mērķtiecīgu dezinformāciju".

Visticamākais, ka terorists, kurš no amerikāņiem Afganistānā veiksmīgi slēpjas jau kopš 1998.gada augusta pēc sprādzienu organizēšanas pie ASV vēstniecībām Kenijā un Tanzānijā, būs spiests biežāk mainīt savas daudzās un labi maskētās bāzes "Taliban" kontrolētajā Afganistānas teritorijas daļā. Tādas bāzes, saskaņā ar Krievijas specdienestu datiem, ir vairākas tikai Kandahāras un Dželalabadas pilsētu apkārtnēs vien.

Eksperts arī uzskata, ka galējas nepieciešamības gadījumā bin Ladens var apmesties puštunu cilšu apdzīvotajos Pakistānas ziemeļrietumu rajonos, kas robežojas ar Afganistānu. "Islama kustības "Taliban" bruņoto spēku pamatu veido tieši puštuni, kuri ievēro tikai savas dzimtās cilts tradīcijas un likumus, un tāpēc nevar izslēgt arī šādu variantu," sacīja eksperts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!