Foto: AFP/Scanpix

Ar "atmaskojošu" informāciju, pārspējot pat stāstu par "krustā sisto puisēnu", klajā nācis Krievijas televīzijas "Pirmais kanāls" – internetā publicētā sižetā kāds vīrietis stāsta, ka Ukrainas Nacionālās gvardes karavīriem par dienestu solīta zeme un vergi.

Saliekot kopā visu, ko dzirdējuši no Ukrainas karavīriem, Stepanivkas iedzīvotāji "bija šausmās par briesmīgo likteni, kas, iespējams, bija tiem sagatavots", stāsta aizkadra balss ierakstā.


Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

"Vietējie iedzīvotāji viņiem uzdeva jautājumu - par ko jūs karojat?" sižetā stāsta vīrietis, kurš nosaukts par Doņeckas apgabala iedzīvotāju Viktoru Bikodorovu. "Mums apsolīja pleķīti zemes un divus vergus," kungs atstāsta it kā karavīru teikto.

Tāpat karavīri esot teikuši, ka viņiem dots rīkojums visus ciema iemītniekus nošaut.

Sižetā tiek vilkta paralēles starp Ukrainas armiju un nacistiskās Vācijas karavīriem. Ukraiņu ļaunos nodomus apturējuši separātistu spēki, norāda balss sižetā.

Vēstīts, ka "Pirmais kanāls" ar Krievijas propagandu ir nodarbojies arī iepriekš. Kādā sižetā tika intervēta sieviete, kas apgalvoja, ka Nacionālās gvardes karavīri Slovjanskā krustā piesituši bērnu.

Tāpat "Pirmā kanāla" sižetā ir parādīts, kā kaujinieki no daudzdzīvokļu ēkas apšauda Ukrainas spēkus Doņeckas lidostā. Pēc tam sižetā Ukrainas karavīriem tiek pārmests, ka tie apšaudot dzīvojamos rajonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!