Krievijas vicepremjers un finanšu ministrs Aleksejs Kudrins uzskata, ka ir jāmaina valsts nākamā gada budžeta plānošanas stratēģija, ziņo lenta.ru.
"Tai pārpilnībai, kas mums ir pieejama šodien, paredzams drīzs gals. 2008. gadā naftas un gāzes ieguve mūsu valstī visticamāk sasniegs kulmināciju. Vairāk šādu ienākumu nebūs," Kudrins paudis otrdien partijas "Vienotā Krievija" rīkotajā saietā, kas veltīts budžeta jautājumiem.

Starp būtiskiem valsts budžeta izveides faktoriem Kudrins nosauca arī demogrāfisko problēmu, uzsverot, ka 2008. gadā Krievijas ekonomikā nodarbināto valsts iedzīvotāju skaits ir maksimālais iespējamais un pat visradikālākie pasākumi nespēs kompensēt gaidāmo darbaspēka trūkumu.

Kā prognozē vicepremjers, turpmāk federālajā budžetā naftas un gāzes pārdošanas ienākumu daļa, kas šobrīd veido pusi no kopējiem budžeta ienākumiem, pakāpeniski samazināsies neatkarīgi no šo produktu cenām. Tālākā Krievijas ekonomikas izaugsme varot tikt panākta, tikai paaugstinot darba ražīgumu.

Kudrins akcentēja arī nepieciešamību attīstīt uzņēmējdarbības vidi, samazinot birokrātiskās barjeras. "Vairāk brīvības - arī tas pieder pie mūsu resursiem, kad samazinās iespējas tieši izmantot budžeta līdzekļus," atzīmēja Kudrins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!