Foto: TASS/Scanpix/LETA
Presnenskas rajona tiesa Maskavā piespriedusi piecus gadus kolonijā blogerim Vladislavam Siņicam. Sods piespriests par tviterī rakstītu tvītu, kas aicināja uz vardarbību pret drošības spēku pārstāvju bērniem, vēsta "Novayagazeta.ru".

Savā tvītā blogeris, apsūdzības izpratnē, aicināja izpētīt drošībnieku ģimenes foto, uzzināt viņu atrašanās vietu un tad nokārtot to, lai kādā dienā to bērni vienkārši neatgrieztos mājās, bet to ģimenes pa pastu saņemtu bērnu nāves ierakstu ierakstītu diskā.

Blogeris, kā norāda medijs, ierakstu izveidojis 31. jūlijā, neilgi pēc opozīcijas protestiem Maskavā. Jau ziņots, ka jūlija beigās Maskavā tika aizturēti simtiem demonstrantu, vairāki no tiem tika piekauti.

Tiesa uzklausīja divus Krievijas Nacionālās gvardes darbiniekus, kuri apgalvoja, ka pēc iepazīšanās ar blogera tvītu nejūtas droši par savu bērnu dzīvību.

Pats blogeris savu rīcību atzina par nedaudz rupju un neētisku, taču noliedza, ka tajā būtu aicinājums uz vardarbību. Viņa pārstāvji medijiem norādīja, ka lēmumu pārsūdzēs.

Aizstāvība norāda, ka blogera tvīts neaicina uz vardarbību, bet iezīmē domu, kā šāds ierakstā aprakstītais scenārijs vārētu notikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!