Foto: AP/Scanpix

Krievijai noteiktās Rietumu sankcijas jau liek par sevi manīt, turklāt visai iespējams ir dumpis Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākajā lokā, intervijā telekanālam "Belsat" sacīja Krimas tatāru līderis Mustafa Džemiļevs.

Rietumos viņu cenšas pārliecināt, ka uz Krimas atbrīvošanu ilgi nebūs jāgaida, sacīja bijušais Krimas tatāru tautas padomes - Medžlisa - priekšsēdētājs.

"Es runāju par to, ka 1979.gadā jūs noteicāt sankcijas pēc Afganistānas okupācijas un mums nācās gaidīt desmit gadus, līdz PSRS izjuka. Man apliecināja, ka tagad laiks ir dinamiskāks. Desmit gadus tas nevilksies," sacīja Džemiļevs.

Tiesa gan, viņš arī atzina, ka Putina prezidentūras laikā Krievija no Krimas okupācijas neatteiksies.

"Cilvēks, kurš ir sankcionējis šo okupāciju, viņš neatkāpsies. Tāpēc daudzi saista cerības par tās izbeigšanos ar varas maiņu Kremlī," norādīja politiķis.

"Mēs taču zinām, ka ne viss Putina tuvākajā lokā ir kārtībā. Jau šīs sankcijas liek par sevi manīt. Visdrīzāk dumpis notiks [tā] iekšienē. Jo vairāk būs sankciju, jo ātrāk pienāks šis atrisinājums," viņš piebilda.

"Ja runājam atklāti, mums ir bail no Krievijas sabrukuma. Jo tā tomēr ir kodolvalsts. Tas, kas var notikt šajā valstī, arī izsauc bažas," atzina Džemiļevs.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!