Vairāk nekā 14 cilvēki nogalināti, 205 ievainoti un 250 arestēti nedēļas nogalē Libērijas galvaspilsētā Monrovijā notikušajās sadursmēs starp musulmaņiem un kristiešiem, pirmdien paziņoja informācijas ministrs Viljams Allens.
Pēc Allena teiktā, materiālie zaudējumi vēl nav aprēķināti, taču piecas baznīcas un divas mošejas ir pilnībā nodedzinātas.

Galvenais sarunvedējs miera procesā bijušais Nigērijas valsts vadītājs Abduls Salami Abubakars teica, ka nemieri ir nožēlojami. Viņš svētdien ieradās Monrovijā, lai pārraudzītu visaptverošā miera līguma (CPA) progresu.

Nemieru dēļ pārvietoti aptuveni 250 cilvēki, liecina Starptautiskā Sarkanā Krusta komitejas dati.

Abubakaras teica, ka tā ir "nepieņemama novirze, kas graus starptautiskās sabiedrības uzticību".

Pēc nemiernieku kustības "Apvienotie libērieši par samierināšanos un demokrātiju" (LURD) aptuveni 100 bruņotu kaujinieku aresta Monrovijā pagājušajā naktī iestājies miers. Viņi tika aizturēti bijušā LURD ģenerāļa Filipa Kamaras mājā Džeikobtaunas priekšpilsētā, ko uzskata par etniskās mandingo grupas bastionu.

Kamara joprojām ir brīvībā, taču stāsta, ka viņa miesassargi pastrādājuši zvērības reģionā, kurā svētdien ceļā uz baznīcu tika nogalināti vismaz divi kristieši.

Svētdienas vakarā tika atrasta liela mandingo grupai piederoša ieroču slēptuve, taču detaļas netiek atklātas.

Lielākā daļa biznesa struktūru galvaspilsētā atkal ir atvērtas, ir atjaunota ielu satiksme, taču skolas un lielākā daļa biroju vēl ir slēgti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!