Vācijas politiskajā opozīcijā esošās Kristīgo demokrātu savienības (KDS) pārstāvis ārpolitikas jautājumos Karls Lāmerss intervijā Krievijas presē par vienu no apstākļiem, kas sarežģī Vācijas un Krievijas attiecības, minējis Krievijas nostāju pret Baltijas valstīm.
"Mūs interesē sadarbība, nevis konfrontācija, taču tā ir atkarīga no Krievijas iekšējās un ārējās orientācijas. Sadarbība ar tādu valsti ir grūta lieta.. Ja pievēršamies ārpolitikai, tad kāda ir [Krievijas] attieksme pret Baltijas valstīm?" ceturtdien laikrakstā "Ņezavisimaja gazeta" publicētajā intervijā jautā Lāmerss.

Politiķis intervijā norāda arī uz Krievijas nevēlēšanos noregulēt valsts robežu jautājumus ar savām kaimiņvalstīm Baltijā. Līdz šim Krievija tā arī nav parakstījusi jau pirms dažiem gadiem sagatavotos valsts robežu līgumus ar Latviju un Igauniju, bet ar Lietuvu parakstīto līgumu jau vairākus gadus neratificē Krievijas parlaments.

Komentējot Krievijas puses sūdzības par "krieviski runājošo iedzīvotāju stāvokli" Baltijas valstīs, Lāmerss sacīja, ka "šis jautājums Latvijā un Igaunijā jau noregulēts".

Krievijas varas iestādes parasti uzsver, ka krieviski runājošo iedzīvotāju tiesības tiekot pārkāptas tieši šajās divās Baltijas valstīs.

Turklāt Bundestāga opozīcijas frakcijas pārstāvis Lāmerss arī norādīja, ka šāds viedoklis valda visās Vācijas politiskajās partijās. "Uzskati, kurus es paudu, sastopami visās partijās," uzsvēra KDS pārstāvis, "tas nav partijas politikas jautājums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!