Kubas valdība atslēgusi elektrību ASV diplomātiskajai misijai Havanā, paziņoja ASV Valsts departamenta pārstāvis Šons Makormaks.
"Pirmdien, 5.jūnijā aptuveni plkst. 3 no rīta ASV interešu sekcijas Havanā galvenajā ēkā tika atslēgta elektrība. ASV interešu sekcijas ēka ir vienīgā ēka šajā Havanas rajonā, kurai nav elektrība. Es brīnos, kā tā varēja notikt," preses konferencē pavēstīja Makormaks.

ASV nosūtījušas Kubas valdībai vēstuli, aicinot atjaunot elektrības padevi, kā arī nodevusi lūgumu caur Šveices vēstniecību, kas pārstāv ASV intereses.

Taču pirmdien, 12.jūnijā elektrība vēl joprojām bija atslēgta, un ASV misijai nākas darboties ar elektrības ģeneratoru saražoto enerģiju.

Makormaks sacīja, ka ASV misijā turpinās darbs, ieskaitot bēgļu intervēšanu, paužot pārliecību, ka Kubas valdība atslēgusi elektrību, lai sodītu Vašingtonu par tās centieniem nodrošināt kubiešus ar informāciju par cilvēktiesībām un citiem jautājumiem.

Kuba arī regulāri atslēdzot ASV misijai ūdens padevi.

Kubas prezidents Fidels Kastro ir saniknots par lielu elektronisku reklāmu uz ASV misijas sienas, kur tiek pārraidīta informācija par demokrātiju un cilvēktiesībām.

Lai bloķētu skatu uz reklāmu, Kuba februārī pie ASV misijas ēkas izstādīja daudzus karogus ar 138 melniem plakātiem ar baltām zvaigznēm, godinot kubiešus, kas krituši par upuriem terorismam.

Kubas amatpersonas ir arī atteikušās izsniegt amerikāņu misijai atļauju importēt automašīnas, aizliedz pieņemt darbā kubiešus un atteikušās izsniegt vīzas misijā strādājošajiem amerikāņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!