Foto: LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), šodien Beļģijas galvaspilsētā Briselē tiekoties ar vietējiem latviešiem, aicināja viņus neaizmirst savu izcelsmi un rūpēties, lai Latvija būtu svarīga arī viņu bērniem, informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Andrejs Vaivars.

"Vēlos izteikt pateicību visām ģimenēm, kuras veido un uztur latvietību savos bērnos visdažādākajos veidos - gan mācoties latviešu skolā, gan piedaloties latviešu pasākumos. Mēs ļoti vēlētos, lai šie jaunieši, kuri auguši un izglītojušies starptautiskā vidē, reiz atgrieztos Latvijā kā augsta līmeņa speciālisti," teica Kučinskis.

Tikšanās laikā Kučinskis arī uzsvēra, ka Beļģijas latvieši ir uzņēmīgo un izglītoto latviešu sabiedrības daļa, kuri sniedz savu ieguldījumu Latvijas interešu aizstāvēšanā un atpazīstamības veicināšanā Beļģijā.

Viņš norādīja, ka īpaši tiek novērtēts Beļģijas latviešu ieguldījums Latvijas pirmajā prezidentūrā Eiropas Savienības Padomē - gan saturiski, gan atbalstot, līdzorganizējot un popularizējot prezidentūras kultūras programmu.

Uz tikšanos bija ieradušies apmēram 150 diasporas pārstāvji, kā arī no Latvijas ievēlētie Eiropas Parlamenta deputāti.

Beļģijā šobrīd dzīvo ap 2500 Latvijas valstspiederīgo, pārsvarā diplomātu un ES institūcijās strādājošie un viņu ģimenes locekļi. Arī multinacionālās kompānijās strādājošie un studenti.

Jau vēstīts, ka Kučinskis šonedēļ devies uz Briseli, kur piedalīsies kārtējā Eiropadomes sanāksmē, kā arī tiksies ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!