Ukrainas bijušajam prezidentam Leonīdam Kučmam ceturtdien Kijevas centrā uzstādītais piemineklis savā vietā nostāvēja tikai dažas stundas.
Ģipša statuja tika nozagta, paziņoja politiskā bloka "KUČMA" pārstāvis Ļevs Merimskis, kuram bloka vēlēšanu sarakstā ir otrais numurs.

Viņš uzskata, ka pieminekļa zādzību organizējuši valsts pārstāvji - "vai nu no pilsētas pašvaldības, vai no prezidenta administrācijas".

Lai atgūtu pieminekli, bloka aktīvisti gatavojas piketēt pie Kijevas pilsētas domes.

Skulptūra, kurā bijušais prezidents ir attēlots senā romieša izskatā, ceturtdien no rīta tika uzstādīta Kijevas Slavas laukumā. Laukumā ieradās Leonīda Kučmas atbalstītāji ar plakātiem, kas pauž atbalstu bijušajam prezidentam, piemēram, "Ne "oranžais", ne "zilais", tāpēc Kučma ir mūsējais!". Oranžā krāsa simbolizē prezidentu Viktoru Juščenko un viņu atbalstošo bloku "Mūsu Ukraina", bet zilā - premjerministru Viktoru Janukoviču un viņa vadīto Reģionu partiju.

Bloks "KUČMA" tika izveidots 2007.gada vasarā pēc Ukrainas politiķa Aleksandra Volkova iniciatīvas. Pēc viņa teiktā, abreviatūrai, kas izmantota bloka nosaukumā, tulkojumā no oriģinālvalodas atšifrējums ir "Konstitūcija, Ukraina, Gods, Miers un Antifašisms". Pats bijušais prezidents paziņoja, ka nav devis piekrišanu bloka organizētājiem izmantot savu uzvārdu.

Ukrainā svētdien notiks parlamenta vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!