Foto: EPA/LETA
Vienpadsmit vienas ģimenes locekļi pametuši Franciju, visticamāk, lai pievienotos džihādistu grupējumam, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Kāds vīrietis, viņa sieva, divas viņa māsas un māte kopā ar saviem laulātajiem un bērniem, ieskaitot mazuli, septembra beigās devušies uz Sīriju.

Francijas laikraksts identificējis, ka vīrieša sieva varētu būt 27 gadus vecā Andrea, kurai ir divi dēli – četrus un sešus gadus veci. Sieviete saviem vecākiem, kuri nedevās uz Sīriju, norādīja: "Viss ir labi. Es esmu lieliskā reģionā." Savukārt saviem draugiem viņa teica: "Es negrasījos tur [uz Sīriju] doties, bet Allāham nespēju stāties ceļā." Sievietes tēvs norādīja laikrakstam, ka viņa pārgājusi islāma ticībā.

"Es redzēju, kā reliģija spēlē arvien lielāku lomu viņas dzīvē. [..] Varbūt man vajadzēja reaģēt," – tā sievietes tēvs.

Andrea vīra tēvs ir musulmanis, viņš apstiprināja laikrakstam, ka viņa ģimene – sieva, dvīņu meitas, četri mazbērni – ir pazuduši. Viņš norādīja, ka ar pazudušo sievu, kura devās līdzi dēlam, ir precējušies kopš 1938. gada. "Es zināju, ka reliģija viņiem ir svarīga, [..]. Visa mana ģimene ir pazudusi, un esmu nobijies."

Francijas prokuratūras Parīzes pretterorisma nodaļa ir sākusi izmeklēšanu, teju visi pierādījumi liecina, ka ģimene devusies uz Sīriju.

Andrea ģimene nav pirmā, kas pēkšņi pametusi dzīvi Francijā, lai dotos uz Sīriju. Patlaban Francijā tiek izmeklētas aptuveni 70 līdzīgas lietas.

Francijas premjerministrs Manuels Valss pagājušajā mēnesī norādīja, ka aptuveni 1000 Francijas pilsoņu ir iesaistīti džihādistu tīklos un aptuveni 580 ir devušies uz Sīriju un Irāku, lai cīnītos.

Jau ziņots, ka Francijā pieņemts pretterorisma likums, kas aizliedz izbraukt no valsts tiem, kurus tur aizdomās par vēlmi pievienoties džihādistu kustībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!