Kurdu nemiernieku grupējums "Kurdistānas brīvības vanagi" (TAK) pēc nesenajiem Turcijas aviācijas uzlidojumiem nemiernieku pozīcijām Irākā piedraudējis ar jauniem uzbrukumiem, tostarp tūrisma objektiem.
TAK, kas agrāk uzņēmies atbildību par asiņainiem bumbu sprādzieniem, trešdien savā mājaslapā ievietotā paziņojumā draud ar "apokalipses dienām Turcijai (..), mūsu aktīvisti ir zvērējuši atriebties".

Starp mērķiem būs tūrisma centri, ekonomikas objekti, drošības spēki un kurdu kolaboracionisti, paziņoja grupējums.

Turcijas gaisa spēki kopš decembra vidus ir veikuši piecus uzlidojumus aizliegtās Kurdistānas strādnieku partijas (PKK) nemiernieku pozīcijām Irākas ziemeļos.

Turcijas amatpersonas norāda, ka TAK ir fasāde, ko PKK izmanto, lai vērstos pret civiliem mērķiem. Savukārt PKK apgalvo, ka TAK esot atšķēlies grupējums, pār kuru tai neesot kontroles.

TAK uzņēmies atbildību par vairākiem bumbu sprādzieniem Turcijas pilsētās un tūrisma rajonos, no kuriem nāvējošākais bija 2005.gadā Kusadasi kūrortā, kur tika nogalināti pieci cilvēki.

Kopš 1984.gada, kad PKK, kuru Turcija, Eiropas Savienība un ASV uzskata par teroristu organizāciju, ķērās pie ieročiem, lai cīnītos pret Turcijas valdību, ir gājuši bojā vairāk nekā 37 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!