Kuveitā ieradušies svarīgākie ASV iecerētās Irākas pagaidu administrācijas ministri, vēsta Krievijas aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz ASV medijiem.
Kā ziņo NBC un "New York Times", Vašingtona plāno, ka pēc militārās operācijas beigām varu Irākā pārņems amerikāņu pagaidu administrācija, kas gādās par svarīgāko Irākas ministriju darba atsākšanu amerikāņu "ministru" vadībā.

Kā paredz ASV prezidenta Džordža Buša administrācijas plāni attiecībā uz Irākas pēckara pārvaldi, šīs administrācijas augstākais civilais vadītājs atvaļinātais ASV sauszemes spēku ģenerālleitnants Džejs Gārners darbosies tiešā pagaidu militārās administrācijas vadītāja, ASV un Lielbritānijas koalīcijas spēku pavēlnieka ģenerāļa Tomija Frenksa pakļautībā.

Šobrīd Irākas valdībā ir 23 ministrijas, taču visu ministriju darbību nav plānots atsākt. Paredzams, ka Ārlietu ministriju vadīs bijušais ASV vēstnieks Katarā Kentons Keits, tirdzniecības ministriju - bijušais vēstnieks Tunisijā Robins Rafels, rūpniecības ministriju - bijušais vēstnieks Sudānā Timotijs Kārnijs.

Kuveitā ieradusies arī bijusī ASV vēstniece Jemenā Bārbara Bodina, kas neoficiāli jau tiek saukta par nākamo Bagdādes mēru.

ASV mediji, atsaucoties uz Gārneram tuvām aprindām, arī ziņo, ka Informācijas ministrijas vadība pagaidām ir vakanta, bet Pentagons gribētu šajā amatā redzēt bijušo Centrālās izlūkošanas pārvaldes direktoru Džeimsu Vūlsiju.

Zināms arī, ka šobrīd Kuveitā uzturas bijušais radiostacijas "Amerikas Balss" direktors Roberts Reilijs, kas palīdzot Irākas opozīcijai organizēt apraidi Irākā pēc Sadama Huseina valdības krišanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!