Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Itālijas premjera Mario Dragi vadītā valdība nonākusi par soli tuvāk krišanai, divām labējā flanga partijām, kuras ietilpst koalīcijā, atsakoties sadarboties ar citu valdības partiju – Pieczvaigžņu kustību (M5S), raksta portāls "Politico".

Pagājušajā nedēļā M5S boikotēja neuzticības balsojumu, kas savukārt mudināja Dragi iesniegt atlūgumu. Itālijas prezidents Serdžio Matarella premjera demisiju nepieņēma, aicinot Dragi uzrunāt parlamentu, lai saprastu, vai pašreizējā situācijā būtu iespējams izveidot vairākuma valdību.

Dragi uz parlamentu plānots doties trešdien. Taču pēc svētdienas tikšanās divu Dragi koalīcijas labējo partiju līderi Silvio Berluskoni no "Uz priekšu, Itālija" un Matteo Salvīni no partijas "Līga" kopīgā paziņojumā norādīja, ka viņi izslēdz iespēju turpmāk būt koalīcijā ar M5S šīs partijas "nekompetences un neuzticamības dēļ".

Galēji labējās opozīcijas partijas "Itālijas brāļi" līdere Džordžia Meloni aicinājusi sarīkot pirmstermiņa vēlēšanas, kurās kā koalīcija, domājams, uzvarēs labējās partijas. Berluskoni un Salvīni sacīja, ka uzraudzīs politiskās situācijas attīstību, taču nepauda iebildumus pret pirmstermiņa vēlēšanu sarīkošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!