Foto: EPA/LETA
Jaunais starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līderis Saifs al Adels plāno vērienīgu teroristu uzbrukumu Londonai, sestdien ziņo britu laikraksts "Daily Mail".

Izdevums atsaucas uz grupe'juma "Talibu kustība Pakistānā" pārstāvi Ehsanullu Ehsanu. Kustības pārstāvjiem bijušas sarunas ar " Al Qaeda". "Mūsu jaunais vadītājs sprieda par lielu plānu Londonā. Viņš uzskata Lielbritāniju par Eiropas pamatu, jo jāiznīcina," laikraksts citē talibu kustības pārstāvi.

Medijiem kļuvis zināms, ka talibu un "Al Qaeda" līderi tikušies uz Pakistānas robežas, lai 51 gadu veco al Adelu apstiprinātu jaunajā "amatā". Iepriekš viņš bijis ASV specdienestu nogalinātā "terorista Nr.1" Osamas bin Ladena padomnieks drošības jautājumos, informē tabloīds "The Sun". "Daily Mail" savukārt vēsta, ka al Adels ar segvārdu Islāma Zobens karojis Afganistānā pret padomju armiju.

Jau vēstīts, ka ēģiptietis al Adels kļuva par "Al Qaeda" vadītāju pēc bin Ladena nāves, un jau ir paziņojis, ka plāno nežēlīgi atriebties par bin ladena nogalināšanu.

ASV specdienesti nogalināja bin Ladenu naktī uz 2.maiju viņa slēptuvē netālu no Abotabadas pilsētas Pakistānā. Viņa ķermeni, saskaņā ar ASV varas iestāžu paziņoto, iemeta jūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!