Britu detektīvi varētu patrulēt Londonas ielās maskējušies kā klaidoņi ar īpaši apmācītiem policijas suņiem, lai pārtvertu pašnāvniekus spridzinātājus, trešdien vēsta laikraksts "Telegraph".
Šāda metode tiek izstrādāta, pastāvot bažām, ka Lielbritānija var kļūt par "Al Qaeda" rīkoto sprādzienu mērķi.

"Varētu būt lietas, kas ir grūtas, taču sākotnējā apmācības stadija ir gājusi labāk par cerēto," sacīja projekta vadītājs inspektors Keits Makkenzijs. "Nav nekādas mehāniskas ierīces, kas spridzekļa smaku sajustu tik labi kā suns," viņš piebilda.

Lielbritānijā ir sacelta trauksme par iespējamiem uzbrukumiem un premjerministrs Tonijs Blērs pirmdien paziņoja, ka viņš gandrīz katru dienu saņem izlūkdienestu brīdinājumus par jauniem draudiem.

Nomaskējoties par klaidoņiem, policisti varētu neievēroti pārvietoties pa Londonu, kurā ir liels bezpajumtnieku skaits.

Laikraksts vēsta, ka jaukteņi suņi tiktu apmācīti saost spridzekļus 20-30 metru attālumā un brīdināt savu saimnieku nesatraucot potenciālo spridzinātāju.

Skotlendjarda komisāra asistenta vietniece Barbara Vildinga sacīja, ka uz šo tehniku, kas ir viena no daudzām izmēģinātajām, vērīgi raugās citas drošības aģentūras. "Pārējā pasaule skatās uz šo metodi, lai redzētu, vai tā var būt dzīvotspējīga," viņa sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!