Foto: AFP/Scanpix
Venecuēlas kreisais prezidents Ugo Čavess, kurš šogad ilgstoši ārstējās no vēža, tagad ir ievietots militārā hospitālī ārkārtas aprūpē nieru problēmas dēļ, ziņoja Maiami laikraksts "El Nuevo Herald".

Čavesa ievietošana Militārajā hospitālī Karakasā notika otrdienas rītā, ziņoja laikraksts savā interneta vietnē, atsaucoties uz informētiem ziņu avotiem.

"Viņa vispārējais [veselības] stāvoklis bija samērā nopietns. Kad viņš ieradās, viņš bija diezgan nopietnā stāvoklī un tāpēc tika ievietots ārkārtas aprūpē," sacīja ziņu avots.

Venecuēlas informācijas ministrs Andress Isarra sociālās saziņas tīklā "Twitter" noliedza šo laikraksta ziņu un paziņoja, ka hospitalizēt vajadzētu šī laikraksta žurnālistus - gan nevis parastā slimnīcā, bet "trakonamā".

Čavess svētdien paziņoja, ka ir vesels un ķīmijterapijas kurss nav radījis nekādus blakusefektus.

Čavess pagājušo ceturtdien paziņoja, ka ir Kubā veiksmīgi izgājis ceturto ķīmijterapijas kursu, un pauda cerību, ka ar to viņa ārstēšanās no vēža ir pabeigta. Viņš piektdienas naktī atgriezās dzimtenē no Kubas.

Pirmais ķīmijterapijas kurss Venecuēlas prezidentam Kubā tika veikts jūlija vidū. 14.augustā Čavess atgriezās Venecuēlā no otrā ķīmijterapijas kursa Kubā. Trešais ķīmijterapijas kurss notika Venecuēlā.

20.jūnijā Čavesam Kubā tika izoperēts ļaundabīgs audzējs, taču viņš nav atklājis, kāds vēzis tas bijis. ASV laikraksts "Wall Street Journal" ziņoja, ka tas bijis resnās zarnas vēzis.

Čavess, kurš kopš 1999.gada ir trīsreiz ievēlēts par prezidentu un 2002.gadā pieredzējis neveiksmīgu apvērsumu, jau ir paziņojis par nodomu nākamgad kandidēt uz ceturto prezidentūras termiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!