Vislielākais gados jaunu ķīniešu īpatsvars zaudē dzīvības pašnāvībās, otrdien ziņoja oficiālais laikraksts "China Daily".
Pēc apkopotajiem statistikas datiem, pagājušajā gadā vairāk nekā ceturtā daļa bojāgājušo vecuma grupā no 15 līdz 34 gadiem dzīvi beiguši pašnāvībā.

Šādu tendenci rada stress, ko izraisa dzīvošana konkurences ļoti piesātinātā un ātri mainīgā sabiedrībā, kad šķirties no dzīves izlemj gados jauni cilvēki un pat bērni, kuri pieraduši būt vecāku un vecvecāku aprūpēti.

Ķīnas Psihiskās veselības asociācijas apkopotā statistika liecina, ka pašnāvības 2006.gadā bija galvenais gados jaunu cilvēku nāves iemesls, un šādi no dzīves aizgājuši 26% jaunu cilvēku.

Asociācija gan nav atklājusi kopējo pašnāvību skaitu.

Ir zināms, ka 2003.gadā Ķīnā pašnāvības izdarījis vairāk nekā ceturtdaļmiljons cilvēku, bet vēl divi miljoni veikuši neveiksmīgus pašnāvību mēģinājumus, teikts laikrakstā.

Salīdzinājumam - ASV tajā pašā gadā reģistrēts 31 500 pašnāvību, kas ir daudz zemāks rādītājs, pat ņemot vērā mazāku iedzīvotāju skaitu valstī, lasāms "China Daily".

Ķīnā bieži no dzīves aiziet pusaudži. Aptaujājot 140 000 vidusskolnieku, noskaidrots, ka aptuveni 20% apsvēruši pašnāvības iespēju, bet 6,5% atzinušies, ka domājuši par konkrētu sevis nogalināšanas veidu.

Kopš 2002.gada pieaudzis to pusaudžu īpatsvars, kas apsvēruši katru no trim pašnāvības "soļiem" - apdomāšanu, izplānošanu un izpildīšanu, liecina Pekinas universitātes Bērnu un pusaudžu veselības pētniecības institūta ziņojums.

Aptuveni puse bērnu atzinušies, ka iepriekšējā gadā jutušies vientuļi, savukārt 40% bērnu pastāvīgi sastapušies ar miega problēmām.

Daļēji problēmas radušās sakarā ar nevēlēšanos runāt par savām sajūtām, grūtībām attiecībās un personības izpausmes iespēju trūkumu, konstatējuši pētnieki.

Uz aicinājumu aprakstīt savu ideālo pasauli, skolnieki minējuši ikdienu bez uniformām, oficiāli noteiktām frizūrām un vecāku un skolotāju kontroles, teikts laikrakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!