Foto: DELFI
Itālijas antisemītu interneta lapā atkal ir parādījušies "melnie" saraksti, kuros iekļauti universitātes pasniedzēju un prokuroru vārdi, kā arī ebreju veikalu, restorānu, kafejnīcu un citu uzņēmumu adreses, vēsta laikraksts "La Repubblica".

Ebrejus - augstskolu pasniedzējus apvaino manipulēšanā ar studentu prātiem un kontroles pār itāļu augstākās izglītības iestādēm izveidē. Lobijs, kur ietilpst 162 pasniedzēji, "jāizdzen no universitātēm".

Saraksts pirmo reizi parādījās 2008.gadā. Toreiz pasta policijai izdevās noskaidrot to autoru. Tas izrādījās Paolo Munci, bijušās augstas pašvaldības amatpersonas dēls.

Tomēr tagad saraksts atkal parādījies internetā. "Runa ir par antisemītiskas neiecietības izpausmēm, kas tiek izplatītas blogos un forumos atklāta neonacisma un antisemītisma veidā," raksta "La Repubblica".

"Pēdējais kauna saraksts ietver vairāku ebreju prokuroru vārdus, kā arī ebreju uzņēmumus. Viņu darbību "boikotēt" savā blogā aicina Dagoberto Belluči, itālis, kurš pieņēmis islāmu un dzīvo Libānā. Daudzi viņu uzskata par piederīgu labējo ekstrēmistu aprindām," teikts rakstā.

"Saraksts parādījās blogā ar nosaukumu "Rumors", kur tas pirmo reizi tika publicēts 2008.gadā. Toreiz lapa, tāpat kā tagad, bija slēgta. Bet, ņemot vērā nekritisko attieksmi pret antisemītiska naida izplatību un saraksta kopēšanu, tas turpināja cirkulēt internetā," norāda laikraksts.

"Melnajā" sarakstā figurē četru prokuratūras darbinieku uzvārdi. Viņu līdzdalība tiesas procesos uzskatāma, kā saka autors,"par audzēju, ko nepieciešams izgriezt".

Blogeris vaino prokurorus tajā, ka viņi "izmanto likumu tam, lai ar cietumu palīdzību likvidētu tos, kas neizplata viņu idejas... Šie prokurori ir politisko organizāciju, - kuru mērķis ir aizstāvēt transnacionālā cionisma lobija politiskās intereses - biedri."

Pētnieks Stefano Hatti, kurš nodarbojas ar antisemītisku un nenonacistisku lapu meklēšanu un aizvēršanu, saka: "Antisemītisms Itālija pieaug un izplatās internetā, pateicoties informācijai par Palestīnas - Izraēlas konfliktu un skopajām itāļu zināšanām par ebrejiem. Izmantojot internetu, ir krietni vieglāk organizēt propagandu un izplatīt neiecietības idejas," uzsver pētnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!