Krievijas žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavas vārds izmeklētājiem ir zināms, tomēr apsūdzība viņam nav izvirzīta, pirmdien laikrakstā "Novaja Gazeta" publicētā intervijā apgalvo vecākais izmeklētājs Petross Garibjans.
Gada laikā kopš žurnālistes slepkavības saistībā ar šo lietu 11 cilvēki ir aizturēti un 10 arestēti, sacīja Garibjans.

2006.gada 7.oktobrī notikusī slepkavība bija politiski motivēta un saistīta ar Poļitkovskas darbu. "Šīs divas lietas nevar nošķirt - tāds ir mans subjektīvais viedoklis," sacīja izmeklētājs.

Ir aizturēti tiešie slepkavības organizētāji, bet slepkavības pasūtītāji joprojām atrodas brīvībā, norādīja Garibjans un piebilda, "mums ir dažas interesantas aizdomas, sauksim to tā. Neko vairāk par to mēs neteiksim."

Atbildot jautājumu, kāpēc medijiem nopludināts tik daudz informācijas par izmeklēšanas gaitu, Gabirjans sacīja: "Mēs pārbaudām gadījumus ar informācijas noplūdi. Iespējams, tas ir darīts mērķtiecīgi, tomēr visbiežāk tā ir nevīžība. Jebkurā gadījumā, tas nopietni traucē izmeklēšanai."

Kaut gan pirmdien Krievijas laikrakstos Poļitkovskas slepkavībai veltītās ieturētas publikācijas, traģiskā notikuma gadadiena netiek īpaši akcentēta.

Krievus tik lielā mērā ir "apbūris tas, ko viņi redz [valsts] televīzijā, ka nekas cits viņus neinteresē", pirmdien raksta neatkarīgais izdevums "Vedomosti", norādot - sabiedrība ir novērsusies no Poļitkovskas traģēdijas.

Savukārt prokremliskais izdevums "Izvestia" pirmdien kritizēja vienu no opozīcijas līderiem un prezidenta amata kandidātiem Mihailu Kasjanovu par Poļitkovskas piemiņas pasākuma sarīkošanu svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!