Visas Krievijas likumsargājošās iestādes šajās dienās nodevušās jaunai nacionālai izpriecai - "ļaunā čečena" medīšanai, šodien raksta avīze "Novije Izvestija". Gandrīz katru dienu Krievijas iekšlietu ministrs Boriss Grizlovs "iepriecina" pilsoņus ar stāstiem par jauniem arestiem.
Kā atgādina avīze, viss sācies jau tūlīt pēc Teātra centra ieņemšanas, kad presei paziņoja, ka turpat žurnālistu pūlī izdevies noķert divus teroristu līdzzinātājus. Tiesa, vēlāk noskaidrojās, ka viens no "līdzzinātājiem" bija žurnālists no Azerbaidžānas un arī otrs "neslāvu" izskata aizdomīgais tīklā bija nokļuvis nejauši.

Likumsargi nobiedēja maskaviešus ar ziņu, ka daļa teroristu no Teātra centra aizbēguši. Tika pat izsludināta prēmija tiem, kuri sniegs informāciju par katru aizdomīgu kaukāziešu izcelsmes personu. Tūlīt pēc tam miliciju apbēra ar telefona zvaniem. "Kaislīgie patrioti un vienkārši iebiedētie maskavieši steidzās ziņot iestādēm par katru pamanīto kaukāzieti. No visām pusēm sāka pienākt informācija, ka atklātos vienkārši piekauj. Droši vien nav varējuši sazvanīt miliciju," secina "Novije Izvestija".

Piekauto vidū nokļuva ne vien čečeni, bet arī citi, kuriem sejas nebija slāviskas

Pret čečeniem vērstā histērija uzņem apgriezienus tikpat strauji, kā 1999.gada rudenī pēc sprādzieniem Maskavā. Šo histēriju speciāli vada, uzkurinot jau tā satraukto sabiedrību, ko šokējuši notikumi Teātra centrā "Nord-Ost". Likumsargājošām struktūrām dots rīkojums "izpurināt" visas firmas un organizācijas, kurās strādā čečeni, raksta avīze. Atsevišķos reģionos likumsargi pieprasa obligātu pirkstu nospiedumu noņemšanu visiem čečenu tautības pilsoņiem. Skolās un medicīnas iestādēs pavēlēts pastiprināt modrību attiecībā pret iebraucējiem no Čečenijas, ziņo "Novije Izvestija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!