Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nākamnedēļ apmeklēs Fidži, un viņa darba kārtībā viens no jautājumiem ir mēģinājums panākt, ka šī valsts atzīst Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarību, trešdien vēstīja Austrālijas laikraksts "Sydney Morning Herald".

Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka Lavrovs 1.un 2.februārī apmeklēs Fidži, kas būs viņa pēdējā pietura vizītē pa piecām Okeānijas valstīm. "Sydney Morning Herald" rakstā norādīts, ka vizītes laikā Krievijas ārlietu ministrs apmeklēs arī Austrāliju, kur tiksies ar šīs valsts ārlietu ministru Kevinu Radu, bet par citām valstīm, kuras apmeklēs Lavrovs, plašāka informācija nav pieejama.

Austrālijas plašsaziņas līdzekļi uzsver, ka Lavrovs kļūs par pirmo augsta ranga Krievijas amatpersonu, kas apmeklēs Fidži. "Gaidāms, ka Krievijas ārlietu ministrs tiksies nākamtrešdien vai ceturtdien tiksies ar [Fidži] militāro līderi Franku Bainimaramu," vēstīja "Sydney Morning Herald".

"Pastāv bažas, ka Lavrova vizītes laikā notiks mēģinājums pārliecināt Fidži atzīt Dienvidosetijas un Abhāzijas neatkarību," norādīts rakstā.

Dienvidosetija un Abhāzija 90.gadu sākumā pasludināja neatkarību no Gruzijas, tomēr tās par neatkarīgām valstīm pēc 2008.gada Krievijas un Gruzijas militārā konflikta atzinušas tikai Krievija, Nauru, Nikaragva, Tuvalu un Venecuēla. Gruzija abas separātiskās republikas joprojām uzskata par neatņemamu savas teritorijas sastāvdaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!