Vācijas varas iestādes saņēmušas informāciju par iespējamu izbrukumu, kas varētu notikt ikgadējā tehno mūzikas festivāla "Love Parade" ("Mīlas parāde") laikā jūlijā Berlīnē, otrdien ziņoja laikraksts "Bild".
Pēc laikrakstā teiktā, policijas rīcībā ir informācija, ka 12.jūnijā albāņi palīdzējuši nelegāli ievest Berlīnē piecus kilogramus sprāgstvielu, kuras varētu tikt izmantotas sprādziena sarīkošanai populārā masu pasākuma laikā.

Uz "Love Parade" ik vasaru pulcējas aptuveni viens miljons jauniešu, kas elektroniskās deju mūzikas pavadībā dodas gājienā pa bulvāri, kas savieno kādreiz šķirtos Austrumberlīnes un Rietumberlīnes rajonus. Šogad "Love Parade" ieplānots rīkot 13. jūlijā.

Vācijas drošības amatpersonas atteikušas apstiprināt vai noliegt šo ziņu, taču prognozēja, ka Osamas bin Ladena teroristu organizācija "Al-Qaeda" savus uzbrukumus varētu vērst galvenokārt pret Izraēlas vai ASV mērķiem. "Al-Qaeda" tiek vainota 11.septembra terora aktu sarīkošanā ASV.

Vācijā pēdējo mēnešu laikā plašos masu pasākumos ir īpaši pastiprināti drošības pasākumi.

Francijas varas iestādes pagājušā gada septembrī, tūlīt pēc traģiskajiem notikumiem ASV, atcēla "Love Parade" līdzīga pasākuma rīkošanu.

Berlīnes policija atzīst, ka pagaidām netiek apsvērta iespēja atcelt šīgada "Love Parade".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!