Opozīcijā esošās Lietuvas konservatīvo partijas "Tēvzemes savienība" līderis Vītauts Landsberģis reģistrējis likumprojektu, kurā ierosina pašvaldību padomēs ieviest jaunu balsošanas sistēmu, kurā deputāti izmantotu plastmasas rokas.
Avīze "Respublika" otrdien vēstī, ka Landsberģa ierosinātais likumprojekts paredz, kad pilsētu un rajonu padomju sēdes varētu noturēt, piedaloties tikai frakciju vadītājiem. Viņiem būtu jāizdod plastmasas rokas, uz kurām tiek uzrakstīts frakcijas locekļu skaits, un balsojumā tiktu ņemtas vērā tik balsis, cik rakstīts uz plastmasas rokas.

Pirmdien Lietuvas Seima Valsts pārvaldes un pašvaldību lietu komisija noraidīja ierosinātos grozījumus.

Landsberģis atzīst, ka ierosinājis absurdos grozījumus, vēloties izsmiet Seima spīkera un valdības koalīcijā ietilpstošo sociālliberāļu līdera Artūra Paulauska priekšlikumu radīt mehānismu pašvaldību padomju deputātu atsaukšanai.

Paulausks ierosinājis iniciatīvu ļaut partijām atsaukt savus pārstāvjus no pašvaldību padomēm, ja pēc vēlēšanām tie aiziet no partijas frakcijas, kuras sarakstā bija balotējušies. Spīkers ierosināja šādu likumprojektu, pēc tam kad sāka "klibot" disciplīna sociālliberāļu frakcijā parlamentā un vairākās pašvaldībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!