Centra partijas jauniešu sekcijas pārstāvji otrdien Igaunijas premjerministram Martam Lāram uzdāvinājuši simbolisku pārtikas grozu 346 Igaunijas kronu (11,8 lati) vērtībā.
Simboliskajā grozā savākti paši lētākie produkti, kurus iespējams iegādāties jebkurā tirgū, sacīja jauno centristu preses sekretārs.

Grozā bijusi cūkas galva, speķis, olas, siers, dažas konservu kārbas, maize, kartupeļi, sīpoli un kāposti.

Igaunijas premjeriministrs Marts Lārs pats nevarēja saņemt šo dāvanu, jo tieši tajā brīdī piedalījās valdības sēdē. Viņa vietā šo produktu komplektu saņēma preses sekretārs Kārels Tarands, kurš solīja nodot dāvanu premjeram.

Jaunie centristi uzskata, ka premjerministram tagad būs iespēja pašam iziet "izdzīvošanas kursu" un pamēģināt mēnesi nodzīvot ar uzdāvinātajiem produktiem.

"Jaunieši grozu izveidoja pēc tam, kad Lārs, atbildot uz deputātu pieprasījumu, paziņoja, ka pilnīgi iespējams pārtikt ne tikai ar 500 (17,05 lati), bet pat ar 346 kronām mēnesī. Premjerministrs sacīja, ka tas ir ļoti grūti, taču iespējams, un ka situācija pat uzlabojas," teikts Centra partijas jauniešu sekcijas paziņojumā.

Savu viedokli Lārs bija pamatojis ar statistikas datiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!