Žurnāls "Forbes" izveidojis ASV strespilnāko pilsētu reitingu, kura augšgalā ierindojusies Lasvegasa, vēsta "Lenta.ru".

Otrajā un trešajā vietā nonākušas Losandželosa un Hjūstona.

Reitings tika veidots, ņemot vērā sešus kritērijus - bezdarba līmeni, darba dienas ilgumu, laiku, kas jāpavada ceļā no mājām uz darbu, veselības aprūpes pieejamību, iedzīvotāju veselības stāvokli un fizisko aktivitāšu daudzumu.

Lai arī 36 miljoni tūristu katru gadu dodas uz Lasvegasu, lai "nolaistu tvaiku" azartspēļu galvaspilsētā, tās iedzīvotāji daudz vairāk par citu pilsētu iedzīvotāji pakļauti stresam. Tā, piemēram, bezdarba līmenis Lasvegasā šobrīd ir 14,5% - augstākais no visām pilsētām, kas tika vērtētas. Neskatoties uz to, ka fiziskās aktivitātes atzītas par lielisku līdzekli cīņā ar stresu, Lasvegasas iedzīvotāji nodarbojas ar sportu mazāk nekā jebkurā citā lielā ASV pilsētā. Saskaņā ar ASV Veselības ministrijas aģentūras "Slimību kontroles un profilakses centra" (CDC) veiktās aptaujas rezultātiem gandrīz 30% Lasvegasas iedzīvotāju pagājušajā mēnesī nav nodarbojušies ar fiziskām aktivitātēm nevienu reizi.

"Cilvēkam, kas 30 minūtes dienā velta fiziskām aktivitātēm, asinīs ir daudz zemāks stresa hormonu līmenis nekā tam, kurš to nekad nedara," norādīja Nevadas Stresa menedžmenta centra terapeite Ketlīna Greisa Sentora, piebilstot, ka Lasvegasas saule un tuksneša vēji liedz tās iedzīvotājiem nodarboties ar sportu ārā. "Tagad neviens neiet pastaigās. Šī nav viena no tām jaukajām vietām, kur var doties pastaigā un tad atgriezties un pagatavot vakariņas."

Savukārt Losandželosā ir sliktākais iedzīvotāju veselības stāvoklis - par sliktu pašsajūtu sūdzas gandrīz 23% iedzīvotāju.

Savukārt visgarākās darba stundas strādā Hjūstonas iedzīvotāji - 41,2 stundas nedēļā. Turklāt ceturtdaļai hjūstoniešu nav pieejama veselības aprūpe.

Desmit strespilnākās ASV pilsētas:

1. Lasvegasa;
2. Losandželosa;
3. Hjūstona;
4. Tampa;
5. Riversaida;
6. Maiami;
7. Dalasa;
8. Ņujorka;
9. Čikāga;
10. Detroita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!