Foto: stock.xchng
Argentīnas pilsētā Ušuajā 3500 kilometru attālumā no Buenosairesas pirmdien tika salaulāts pirmais Latīņamerikā geju pāris, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Pašvaldības ierēdņi planētas vistālākajā dienvidu pilsētā oficiāli reģistrēja laulību starp 39 gadus veco Aleksu Freiru un 41 gadu veco Hosē Mariju di Beljo. Atļauju reģistrēt laulību izsniedza Ugunszemes gubernatore Fabiana Riosa.

Ceremonijā piedalījās Nacionālā diskriminācijas, ksenofobijas un rasisma apkarošanas institūta pārstāvis Klaudio Morgado. Viņš šo notikumu nosaucis par vēsturisku.

Kā norāda vietējie mediji, abi laulātie ir inficēti ar HIV. Di Beljo un Freirs sākotnēji plānojuši apprecēties Buenosairesā, taču Argentīnas galvaspilsētas tiesa, atsaucoties uz Civilkodeksa 172. un 188.pantu, aizliedza laulības, kuras pirms tam bija atļāvusi cita tiesa. Pretruna bija jāatrisina valsts Augstākajai tiesai.

2002.gadā Argentīna kļuva par pirmo Latīņamerikas valsti, kura oficiāli atļāva viena dzimuma personām noslēgt civilo savienību. Tomēr tām netika piešķirtas visas tiesības, kādas tradicionāli ir laulātam pārim, tostarp, netika atļauts adoptēt bērnus.

Pirms nedēļas viendzimuma laulības tika atļautas Mehiko. Geji un lesbietes izmanto šādas tiesības arī Beļģijā, Kanādā, Spānijā, Holandē, Norvēģijā, Dienvidāfrikas Republikā un Zviedrijā, kā arī dažos ASV štatos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!