Latīņamerikā sākušās protesta akcijas pret diplomātisko karu, kas norisinās starp Ekvadoru un Venecuēlu no vienas puses un Kolumbiju no otras. Abās Venecuēlas un Kolumbijas robežu pusēs piektdien noticis miera maršs, ziņo "SkyNews".
Par manifesta centrālo vietu kļuvis tilts, kas savieno abas valstis, un tur sapulcējušies vismaz 500 cilvēki. Protestētāji nesuši plakātus ar uzrakstu "Mēs visi esam vienoti par mieru."

Kolumbijas galvaspilsētā Bogotā mītiņš pret kaimiņvalstu attiecību saraušanu izvērsies asās sadursmēs ar policiju. Simona Bolivara laukumā uz kārtībsargiem mesti akmeņi un pudeles ar degmaisījumu.

Protesta marši notikuši gandrīz visās lielākajās Latīņamerikas pilsētās no Kito līdz Mehiko. Visur tiek prasīts, lai varas iestādes uzsāktu reālu reģionu terorizējošā grupējuma "Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki" (FARC ) notveršanu, nevis situāciju novestu līdz diplomātiskajai krīzei. Kā jau ziņots, pirms divām dienām Nikaragvas prezidents Daniels Ortega pārtraucis diplomātiskās attiecības ar Kolumbiju, paužot solidaritāti Venecuēlai un Ekvadorai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!