Kādam Latvijas pilsonim publiskas kailpeldes dēļ baseinā Īrijas pilsētā Beilīboro bijis jāstājas tiesas priekšā. Tomēr tiesa viņu attaisnoja, jo atzina, ka viņa rīcības pamatā bijušas kultūras atšķirības, ziņo interneta lapa www.unison.ie.
Pāvels Zahars baseinā bija novilcis peldbikses un, neko ļaunu nedomādams, pēc peldes kails izkāpa no baseina, iegāja ģērbtuvēs, apģērbās un aizgāja mājās.

Beilīboro policija saņēma ziņojumu saistībā ar šo incidentu un 3.februārī draiskuli arestēja. Detektīvs Garda Doils teica, ka vīrietis nav uzrādījis personas apliecinošus dokumentus pēc policistu lūguma. Tālākā izmeklēšanā atklājās, ka viņam jau 2001.gada 31.maijā bija beigusies uzturēšanās atļauja Īrijā.

Oldkāslas apgabaltiesas tiesnesis Deivids Mogans teica, ka Zahars pats, visticamāk, nenojauta, ka baseinā dara ko neparastu, un viņa uzvedība varēja būt saistīta ar atšķirībām Īrijas un Latvijas kultūrās. Tiesnesis norādīja, ka savulaik Krievijas cari bieži izcēlās ar šādām izdarībām.

Apsūdzētā advokāts Mārtins Kosgrovs paziņoja, ka aizstāvamais sestdien 2.februārī kopā ar draugiem bijis ballītē un lietojis daudz alkoholisko dzērienu. "Mans klients svētdien devās uz baseinu, lai atvieglotu paģiras. Viņš atzīst, ka ir rīkojies nepareizi," teica advokāts.

Vīrieti apsūdzēja par draudīgu un aizskarošu uzvedību, kā arī par pases, ārzemnieku reģistrācijas grāmatiņas vai kartiņas neuzrādīšanu.

Tiesnesis Mogans apsūdzību atcēla. Par to, vai Zaharam draud sods par nelegālu uzturēšanos Īrijā, ziņots netiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!