Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien noraidījis prasības apturēt Maskavas atbalstīto Sīrijas spēku uzbrukumu Idlibas provincei.

"Tā ir kapitulācija teroristu priekšā un pat to atalgošana par viņu darbību, pārkāpjot starptautiskos līgumus un neskaitāmas ANO Drošības padomes rezolūcijas," uzstājoties ar runu ANO Cilvēktiesību padomē, paziņojis Lavrovs.

Viņš apsūdzējis atsevišķu valstu valdības centienos attaisnot radikāļu un teroristisko grupējumu pastrādātos noziegumus. "Citādi būtu grūti izskaidrot sprediķošanu par iespējamu miera līgumu slēgšanu ar bandītiem," norādīja Krievijas ministrs.

Vairākus mēnešus jau ilgst uzbrukums, kuru Sīrijas režīmam lojālie spēki ar Krievijas atbalstu izvērsuši pret Turcijas atbalstītajiem nemierniekiem Idlibas provincē. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans iepriekš paziņojis, ka plāno 5.martā sarīkot tikšanos ar Krievijas, Francijas un Vācijas līderiem, lai apspriestu situāciju, ko izraisījusi konflikta eskalācija. Taču otrdien viņš paziņoja, ka tā vietā Stambulā vai Ankarā varētu tikties aci pret aci tikai ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!