Krievijas televīzija pilnībā zaudējusi spēju objektīvi informēt par situāciju valstī un nodarbojas tikai ar varas apkalpošanu, televīzijas apbalvojumu pasniegšanas ceremonijā ceturtdien Maskavā paziņoja viens no populārākajiem un atzītākajiem šīs valsts žurnālistiem Leonīds Parfjonovs, saņemot viņam piešķirto Vladislava Ļistjeva balvu.

Pēc 2000.gada notika "teleinformācijas pārvalstiskošana", un visas tēmas sadalītas "tādās, kas var iet cauri televīzijā, un tādās, kas nevar", elegantajai ceremonijas auditorijai par lielu pārsteigumu sacīja Parfjonovs.

"Augstākā vara kļūst par dārgo nelaiķi - par to vai nu tikai labu, vai neko," sacīja žurnālists. Patlabanējās televīzijas ziņas - "tie nav jaunumi, bet gan vecumi", bet informācija "nepavisam nav informācija, bet gan varas pīārs vai antipīārs".

Parfjonovs pielīdzināja mūsdienu Krievijas televīziju padomju laiku televīzijai, norādot, ka tām piemīt kopīga iezīme - "reportāžas aizstāj protokola materiāls - "tikšanās Kremlī"".

Televīzijas žurnālists faktiski kļuvis par ierēdni, jo "federālā kanāla korespondentam augstākās amatpersonas nav vis ziņu personāži, bet gan viņa priekšnieka priekšnieki", kuriem nedrīkst uzdot asus jautājumus, norādīja Parfjonovs.

Vladislava Ļistjeva prēmija tiek piešķirta cilvēkam, projektam vai komandai, kas kļuvuši par par televīzijas parādību. Prēmiju 2010.gada aprīlī izveidoja Krievijas Televīzijas akadēmija un Pirmais kanāls. Prēmiju piešķir par "īpašu skatījumu". Naudas izteiksmē tā pielīdzināma 1 000 000 rubļu (16 800 latu).

Ceremonijas ierakstā, kas ievietots tīmekļa videotēkā "YouTube", redzams, ka dažos pasākuma viesos Parfjonova spriedumi izraisa pārsteigumu.

Ironiskā kārtā Pirmā kanāla ziņu pārraidēs no Parfjonova uzstāšanās kritiskie vērtējumi par situāciju mūsdienu Krievijas televīzijā bija izrediģēti ārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!