Foto: EPA/LETA
ASV telekanāla CNN bijušais raidījumu vadītājs Lerijs Kings pievienojies Kremļa finansētajam televīzijas kanālam "Russia Today".

Kings par to paziņojis ar televīzijas reklāmas starpniecību.

"Es labprātāk uzdodu jautājumus cilvēkiem pie varas, nevis runāju viņu vārdā. Tādēļ tagad jūs varat atrast manu šovu "Larry King Now" šeit RT ("Russia Today")," reklāmā paziņojis Kings.

"Russia Today" informēja, ka bijušais CNN ilggadējā raidījuma "Larry King Live" vadītājs, sākot ar nākamo mēnesi, RT vadīs politisku sarunu šovu, kurā intervēs gan pie varas esošos, gan tos, kas nebaidās iestāties pret valdošo kārtību.

Kings "nekautrēsies izraisīt strīdus vai izmantot savu autoritāti, lai dotu iespēju uzklausīt balsis, ko citi mediji ignorē," norādīja RT, kas saviem skatītājiem piedāvā Maskavas redzējumu uz lietām un notikumiem pasaulē.
Sākot no jūnija, telekanālā tiks pārraidīts jauns šovs "Politics with Larry King", kā arī šovs "Larry King Now", kas kopš pagājušā gada jūlija bija skatāms tīmekļa vietnē "Hulu".

Programmas tiks ierakstītas Vašingtonā un Losandželosā.

Tomēr, neskatoties uz skaļo pieteikumu, maz ticams, ka 79 gadus vecais televīzijas raidījumu veterāns varētu ietekmēt Krievijas iekšpolitiku.

Prezidenta Vladimira Putina prezidentūru laikā neatkarīgie žurnālisti, opozīcijas politiķi un nevalstisko organizāciju līderi tikuši un tiek iebiedēti un atsevišķos gadījumos pat piekauti un nogalināti.

Dāsni finansētajam RT nav lielas ietekmes pašu mājās, un telekanāls galvenokārt nodarbojas ar Krievijas redzējuma izplatīšanu ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!