Foto: Reuters/Scanpix
Libāna ir izvietojusi karavīrus ostas pilsētā Tripolē pēc tam, kad vismaz desmit cilvēki gājuši bojā naidīgu reliģisko grupu sadursmēs vēsta raidsabiedrība BBC.

"Libānas armijai un iekšējās drošības spēkiem jāpieņem visi mēri, lai pārtrauktu visas bez izņēmuma sadursmes Tripolē," teikts premjerministra Najiba Mikati paziņojumā.

Pilsētās ielās svētdien bija novērojami armijas bruņutransportieri, bet šāvieni nebija dzirdami, vēsta aģentūra "Reuters".

Pēdējo nedēļu laikā pilsētā ir pieaudzis sadursmju skaits starp alavītu musulmaņiem un sunnītiem. Starpsektu konfliktu ir izraisījuši asiņainie nemieri kaimiņos esošajā Sīrijā.

Bruņotas sadursmes starp divu naidīgu kvartālu iedzīvotājiem Tripolē sākās naktī uz sestdienu. Sunnīti, kuri atbalsta Sīrijas sacelšanos, iesaistījās kaujās ar alavītu apdzīvotā kvartāla kaujiniekiem, kuri atbalsts Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Līdzīgās starpsektu sadursmēs 14. maijā Libānā jau gāja bojā pieci cilvēki. Februārī Asada atbalstītāju un pretinieku sadursmēs gāja bojā divi cilvēki.

Kopienu līderi jau vairākkārt ir brīdinājuši par iespēju, ka vardarbība no Sīrijas var izplatīties Lībijā, kurā jau atrodas tūkstošiem Sīrija bēgļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!