Foto: Reuters/Scanpix
Bijušā Lībijas diktatora Muammara Kadafi dēls Mutasims Kadafi ir sagūstīts Kadafi dzimtajā pilsētā Sirtē un pārvests uz Bengazi valsts austrumos, trešdienas vakarā paziņoja Lībijā varu pārņēmušie nemiernieki.

"Mēs nepaziņojām par sagūstīšanu agrāk, lai novērstu mēģinājumus viņu atbrīvot," sacīja Pagaidu pārejas nacionālās padomes konsultants Abdelkarims Bizama.

Ziņu par Kadafi dēla sagūstīšanu tomēr nevarēja apstiprināt Pagaidu pārejas nacionālās padomes militārās padomes preses sekretārs.

1975.gadā dzimušais Mutasims Kadafi ir karjeras karavīrs un ārsts, kurš Kadafi režīma laikā bija konsultants nacionālās drošības jautājumos. Viņš tika uzskatīts par sava brāļa Saifa al Islāma sāncensi iespējamā varas pārņemšanā no tēva.

Tiek uzskatīts, ka Saifs al Islāms slēpjas Banivalidas oāzē 170 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Tripoles. Iespējams, ka tur slēpjas arī Kadafi, kurš bēguļo kopš augusta beigām, kad opozīcijas spēki ieņēma valsts galvaspilsētu Tripoli.

Lībijas nemiernieki trešdien paziņoja, ka apspiež Kadafi lojālo spēku pēdējās pretošanās saliņas Sirtes pilsētā. Nemiernieku spēki otrdien ieņēma Sirtes policijas štābu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!