Foto: AFP/Scanpix
Valsts lauksaimniecības ministrs Abdels Magids al Gauds preses konferencē galvaspilsētā Tripolē trešdien paziņojis, ka drīzumā gaidāms pārtikas un dzeramā ūdens trūkums, informē aģentūra "Reuters".

Lībijā ir savākti tikai 20 % no ierastā graudu ražas apjoma. Tas saistīts ar degvielas trūkumu un pilsoņu kara radītajām problēmām.

Lauksaimnieki paredz, ka šogad izdosis savākt ap 300 000 tonnu graudu. Ministrs atgādināja, ka parasti Lībija vēl vienu miljonu tonnu graudu importēja, bet, līdz ar starptautisko sankciju noteikšanu pret Lībijas līderim Muamaram Kadafi piederošām kompānijām, šī iespēja liegta.

Tripoles ierēdņi arī bažījas, ka drīz var pārtraukt darboties elektrostacija, kas atrodas opozicionāru kontrolētajā teritorijā. Stacija ir nozīmīga, jo apgāda ar enerģiju lielāko valsts saldūdens sagatavošanas rūpnīcu, kas atsāļo jūras ūdeni.

Magids al Gauds aicinājis ANO un NATO mīkstināt sankciju režīmu, lai sagādātu elektrostacijas remontam nepieciešamās detaļas un aprīkojumu.

Kā ziņots, Lībijā kopš februāra vidus notiek bruņota sacelšanās pret diktatora Kadafi režīmu. Kadafi nāca pie varas apvērsumā 1969.gadā, gāžot karali Idrisu.

ANO sankcionētu militāro operāciju Lībijā ar mērķi aizsargāt tās civiliedzīvotājus no Kadafi spēku uzbrukumiem 19.martā sāka Lielbritānija, Francija un ASV. Vēlāk šīs operācijas vadību pārņēma NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!