Filipīnu dienvidos ir nogāzusies aviosabiedrības "Air Philippines" pasažieru lidmašīna "Boeing 737-200" un gājuši bojā visi tajā esošie cilvēki - 124 pasažieri, ieskaitot četrus zīdaiņus, un septiņi apkalpes locekļi, trešdien paziņoja amatpersonas.
"Ir atrasts vraks. Izdzīvojušo nav," paziņoja Gaisa transporta biroja vadītājs Hasinto Ortega. Katastrofa notika neapdzīvotā mežu rajonā nelielajā Samalas salā uz dienvidaustrumiem no Davao pilsētas, kur tās vraku atrada armijas helikopters.

Lidmašīna otrdien izlidoja no Manilas uz Davao, neilgi pirms plānotās nolaišanās pārlidoja Davao lidostas skrejceļu un tad pazuda no lidostas radaru ekrāniem.

"Air Philippines" darbinieks paziņoja AFP, ka pilots neilgi pirms katastrofas informējis dispečerus par problēmu vienā no dzinējiem un pēc tam sakari pārtrūkuši.

Šis paziņojums ir pretrunā ar transporta ministra vietnieka iepriekš izdarītiem secinājumiem, ka katastrofu izraisījusi pilota kļūdīšanās, veicot nolaišanās manevru, kuru apgrūtināja zemi mākoņi.

Lidmašīna triecienā pret zemi eksplodēja.

Aviosabiedrības amatpersonas atteicās publicēt upuru sarakstu, kamēr nebūs sazinājušies ar viņu radiniekiem, bet paziņoja, ka visi upuri tiek uzskatīti par filipīniešiem.

"Boeing" preses sekretārs paziņoja CNN televīzijai, ka šī lidmašīna tikusi piegādāta pirmajiem īpašniekiem 1978.gada februārī un bija viens no pirmajiem "Boeing" modeļiem. Tā bija viena no 1996.gadā izveidotās aviosabiedrības "Air Philippines" 12 lidmašīnām.

Pagājušajā nedēļā pie Holo salas Filipīnu dienvidos gāja bojā vismaz 139 cilvēki, apgāžoties un nogrimstot pārpildītam koka kuģim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!