Ekonomiskā krīze, kas Krievijā kļūst arvien smagāka, Maskavā izraisījusi vardarbīgu kriminālnoziegumu vilni, pirmdien sacīja Krievijas galvaspilsētas galvenais prokurors Jurijs Sjemins.

Kaut gan 2008.gadā kopumā noziedzības līmenis samazinājies, tieši pagājušajā mēnesī strauji palielinājies vardarbīgu kriminālnoziegumu skaits, skaidroja prokurors, šo fenomenu saistot ar spēcīgajiem ekonomiskajiem satricinājumiem.

"Dzīvei kļūstot sliktākai, noziedzība palielinās," sacīja Sjemins. "Vienas no nopietnākajām krīzes negatīvajām sekām ir tās, ka var mainīties noziedzības tendences."

Uzbrukumu skaits, kas beidzies ar upuru nāvi, pieaudzis par 44%, sacīja prokurors.

Pagājušā gada laikā Krievijas galvaspilsētas prokurori nav spējuši pienācīgi reaģēt uz pieaugošo migrantu noziedzību, uzskata Sjemins. "2008.gadā to noziegumu skaits, ko pastrādājuši tuvējo ārzemju pilsoņi, pieaudzis par 10,5%, citu valstu pilsoņu pastrādāto noziegumu skaits - par 3%."

Pagājušajā gadā ārzemnieki Maskavā pastrādājuši katru trešo slepkavību, katru otro izvarošanu, kā arī ceturto daļu ar narkotikām saistīto noziegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!