Pasaulē lielākā tabakas patērētāja Ķīna ir ratificējusi starptautisku līgumu, kura mērķis ir samazināt tabakas izraisītu nāves gadījumu skaitu, informē ārvalstu mediji.
Ķīnas augstākās amatpersonas paziņoja par šo lēmumu neilgi pēc tam, kad tika aizliegti visi tabakas tirdzniecības automāti.

Pēc Pasaules Veselības organizācijas datiem, Ķīnā ir aptuveni 350 miljoni smēķētāju, kas ir aptuveni 36% no visiem iedzīvotājiem, raksta Reuters.

Atbildīgās personas ziņo, ka ik gadu tiek reģistrēti 1,2 miljoni ar tabaku saistītu nāves gadījumu.

Tas nozīmē, ka Ķīnā notiek ceturtā daļa no visas pasaules nāves gadījumiem, kurus izraisījušas ar smēķēšanu saistītas saslimšanas, ziņo Ķīnas Smēķēšanas kontroles asociācija.

2003.gadā šajā valstī tika pārdoti 1 798 miljardi cigarešu, un tas ir padarījis Ķīnu par pasaulē lielāko tabakas patērētāju.

Svētdien valdība paziņoja, ka ir ratificējusi Pasaules Veselības organizācijas tabakas kontroles konvenciju, ko bija parakstījusi 2003.gadā.

Līguma dalībnieki apņemas aizliegt tabakas izstrādājumu pārdošanu bērniem, kā arī aizliegt ar tabaku saistītu reklāmu, pasākumu rīkošanu un sponsorēšanu.

Līdz šim līgumu ir parakstījušas 46 valstis un Eiropas Komisija, taču ratificējusi ir tikai viena valsts – Norvēģija.

Lai līgums stātos spēkā, to jāparaksta un jāratificē kopā 40 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!