Lielbritānijas policija atradusi aptuveni vienu trešdaļu no 26 tūkstošiem mobilo telefonu "Samsung", kas svētdien tika nozagti no noliktavas Heijesā netālu no Londonas Hītrovas lidostas, trešdien paziņoja policija.
10 tūkstoši telefonu atrasti pēc tam, kad otrdienas vakarā policija arestēja piecus vīriešus.

Londonas apkaimē svētdien un pirmdien notika divas vērienīgas aplaupīšanas. Pirmdienas rītā nenoskaidroti noziedznieki aizbēga ar 6,5 miljoniem ASV dolāru (4,16 miljoniem latu) pēc uzbrukuma bruņu automašīnai lidostas slēgtajā teritorijā . Nauda ar "British Airways" lidmašīnu bija atvesta no Bahreinas un to bija paredzēts nogādāt Ņujorkā.

Policijas pārstāvji teica, ka starp šiem abiem noziegumiem neesot saistības.

Detektīvs inspektors Morgans O'Greidijs, kurš vada izmeklēšanu, sacīja, ka mobilo telefonu ražotājkompānija Dienvidkorejā par informāciju saistībā ar iespējamajiem aizdomās turamajiem vai telefonu atrašanu piedāvājusi 200 tūkstošus mārciņu (180 tūkstošus latu).

Telefoni "Samsung A3000" sudraba krāsā tikai nesen bija ievesti Lielbritānijā, kur tos bija paredzēts realizēt.

Policijas pārstāvji teica, ka nozagtie mobilie tālruņi ir bloķēti un tos nav iespējams lietot. Lielākā daļa atrasto telefonu ir nogādāti kompānijai "Samsung", savukārt dažus telefonus policija ir paturējusi kā lietiskos pierādījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!