Lielbritānijas imigrācijas dienesti piektdien sāka izmantot jaunu sistēmu, lai noteiktu kvalifikāciju potenciālajiem viesstrādniekiem no Eiropas Savienībā neietilpstošām valstīm.
Personas, kuras pieteikušās darbam Lielbritānijā, saņems novērtējumu punktos atkarībā no vecuma, izglītības, darba pieredzes un angļu valodas zināšanām.

Šādas sistēmas ieviešana veido daļu no pēdējo 50 gadu lielākās imigrācijas procedūru reorganizācijas, paziņoja Lielbritānijas iekšlietu ministre Džekija Smita.

"Jaunā punktu sistēma nodrošinās, ka iespēja strādāt tiks piedāvāta personām ar valstij nepieciešamām iemaņām," norādīja Smita.

Valdība izjuta spiedienu no konservatīvo partijas pārstāvjiem, lai imigrantu plūsmas kontroles sistēma tiktu pastiprināta.

Imigrācija nelabvēlīgi ietekmē valsts sektoru, norāda kritiķi. Savukārt valdība uzsver, ka imigranti ienes valsts ekonomikā aptuveni sešus miljardus sterliņu mārciņu (5,5 miljardus latu).

Jaunajā sistēmā kopumā paredzēti pieci punkti. Sākotnēji to paredzams piemērot attiecībā uz valstī jau strādājošajiem ārzemniekiem, kuri vēlas palikt valstī uz ilgāku laiku. Pārējie viesstrādnieki tiks novērtēti pēc šīs sistēmas tuvākā gada laikā.

Visaugstāk tiks novērtēti īpaši kvalificētie ārzemnieki, tostarp ārsti un finanšu eksperti, kam tiks atļauts strādāt Lielbritānijā, pat ja konkrētā darba piedāvājuma nebūs.

Savukārt viszemāko punktu skaitu paredzams piešķirt pagaidu darbiniekiem, tādiem kā bērnu auklītes un jaunieši, kuri brauc uz Lielbritāniju, lai piestrādātu brīvdienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!