Lielbritānijas aizsardzības ministrs Džefs Hūns otrdien paziņoja, ka pagaidām nav pieņemts lēmums par sauszemes operācijas sākšanu Afganistānā ASV vadīto triecienu ietvaros.
Hūns, kurš ieradies vizītē Maskavā, pēc sarunām ar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Ivanovu, sacīja, ka sauszemes operācija ir tikai viena no iespējām, kas šobrīd tiek apsvērtas.

"Kas attiecas uz sauszemes operācijām, protams, mēs gatavojam plānus, lai to varētu uzskatīt par vienu no iespējām," žurnālistiem sacīja britu aizsardzības ministrs.

"Taču ir vairākas iespējas. Mēs neesam pieņēmuši nekādus lēmumus par sauszemes kampaņu. Mēs esam tikai sākuši militārās kampaņas Afganistānā pirmo daļu," viņš uzsvēra.

Svētdien ASV un Lielbritānijas spēki uzsāka militāru triecienu saūdarābu disidenta Osamas bin Ladena teroristu un islāma grupējuma "Taleban" militārajiem objektiem Afganistānā.

Vašingtona vaino bin Ladenu 11.septembra terora aktos Vašingtonā, kuros tika sagrauts Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centrs un nodarīti postījumi Pentagonam Vašingtonā, nogalinot vairāk nekā 5000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!