Foto: AP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē Krievija turpināja koncentrēt spēkus aizsardzības pastiprināšanai Ukrainas dienvidos. Neskatoties uz šiem centieniem, Krievija ir turpinājusi uzbrukt Ukrainas pozīcijām Doneckas apgabalā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka pēdējo 30 dienu laikā Krievijas uzbrukums Bahmutas pilsētai ir bijusi tās veiksmīgākā uzbrukuma ass Donbasā. Tomēr Krievija pa šo laiku ir paspējusi pavirzīties uz priekšu tikai par aptuveni desmit kilometriem.

Citos Donbasa sektoros, kur Krievija mēģināja gūt progresu, tās spēki šo 30 dienu laikā nav virzījušies uz priekšu vairāk par 3 kilometriem un tas gandrīz noteikti ir ievērojami mazāks progress nekā sākotnēji plānots, uzsver Lielbritānijas ministrija.

Neraugoties uz to, ka šajās teritorijās Krievija joprojām intensīvi izmanto artilērijas spēku, tā nav spējusi ģenerēt spējīgus kaujas kājniekus pietiekamā apjomā, lai nodrošinātu lielāku progresu, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!