Lielbritānija ir pietuvojusies izkļūšanai no dziļās recesijas, pateicoties ekonomiskās pārliecības līmeņa pieaugumam trešajā ceturksnī, taču valsts ekonomika vēl joprojām saglabājas trausla, teikts otrdien publiskotajā Lielbritānijas Tirdzniecības palātas (LTP) paziņojumā.

"Trešā ceturkšņa rezultāti atbalsta mūsu prognozes, ka Lielbritānijas ekonomika jau nokļuvusi uz sliekšņa, lai izkļūtu no recesijas. Taču [datu] uzlabošanās nav pietiekami spēcīga, lai ļautu mums bez šaubām secināt, ka iekšzemes kopprodukts (IKP) jau atgriezies pie pozitīvas izaugsmes," sacīja LTP vecākais ekonomists Deivids Kerns.

Taču LTP prognozes ir pretstatā ar daudzu analītiķu uzskatiem, ka Lielbritānijas ekonomika jau ir izkļuvusi no recesijas, trešajā ceturksnī reģistrējot IKP pieaugumu.

Oficiāls paziņojums par valsts ekonomikas datiem trešajā ceturksnī tiks publiskots 23.oktobrī.

Tomēr LTP ģenerāldirektors Deivids Frosts otrdien paziņoja, ka Lielbritānijas ekonomikas lejupslīde tuvojas beigām, jo trešajā ceturksnī vērojams ekonomiskās pārliecības kāpums ražošanas un pakalpojumu sektoros.

"Ievērojamu grūtību laikā Lielbritānijas uzņēmumi demonstrē dzīvotspēju," sacīja Frosts pēc tam, kad LTP izvērtēja vairāk nekā 5500 kompāniju datus.

Kā ziņots, Lielbritānijas IKP šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, samazinājās par 0,6%, reģistrējot piekto ceturkšņa kritumu pēc kārtas.

Savukārt recesijas periodā Lielbritānijas ekonomika nokļuva pagājušā gada ceturtajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!