Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijā reģistrēti septiņi inficēšanās gadījumi ar zarnu nūjiņu, kura jau izraisījusi 17 nāves gadījumus, galvenokārt Vācijā, ceturtdien paziņojusi Lielbritānijas Veselības aizsardzības aģentūra.

Trīs no inficētajiem Lielbritānijas pilsoņiem ir nesen atgriezušies no brauciena uz Vāciju, bet četri ir Vācijas pilsoņi, kas ieradušies Lielbritānijā, teikts aģentūras paziņojumā.

Toksīnu producējošā baktērija "Escherichia coli" (zarnu nūjiņa) trīs no inficētajiem Lielbritānijā ir izraisījusi nopietnus aknu bojājumus, bet pārējiem četriem ir konstatēta asiņojošu caureju. Abus šos simptomus izraisa zarnu nūjiņas radītais hemolītiski urēmiskais sindroms (HUS).

Tomēr aģentūra uzsver, ka Lielbritānijā nav konstatēti atsevišķi saslimšanas gadījumi un šie septiņi ir saistīti ar Vācijā izplatījušos infekciju.

Aģentūra sadarbojas ar Vācijas kolēģiem, kas joprojām nav noskaidrojuši infekcijas izplatības cēloni, lai gan sākotnēji maldīgi tika uzskatīts, ka tas ir no Spānijas importēti gurķi.

Lielbritānijas Veselības aizsardzības aģentūra aicina visus, kas dodas uz Vāciju, izvairīties no svaigu gurķu, tomātu un lapu salātu ēšanas.

Baidoties par bīstamās infekcijas izplatību, Krievija no ceturtdienas aizliedza jebkādu dārzeņu importu no ES valstīm.

Savukārt Spānija paziņoja, ka ir veikusi neatkarīgas pārbaudes, kurās nav atklāta baktērijas klātbūtne tās gurķos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!